Basa Jawa Ndhuk Montor Muluk
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Surabayan - Dibaca: 224 kali

“Entas ae awak dhewe saka Jakarta, mulihe numpak montor muluk Sriwijaya. Marine ndharat ndhuk bandara Juanda sing arane pramugari niku mbagekna penumpange nggunakna basa Jawa alus. Aku ya kaget soale kit biyen mula awak dhewe niki gak tau krungu onok pramugari sing nggunakna basa Jawa ndhuk komunikasi barek penumpange. Aku krungu sing koyok ngono niku rumangsa mongkog dene isik onok wong-wong sing perduli barek basa dhaerah, terus terang aku ngacungi jempol loro gae penerbangan niku. Mergane nek kabeh padha perduli barek basa Jawa tah basa dhaerah liyane aku yakin sing arane basa dhaerah niku bakal tetep digunakna dening masyarakate. Perkarane disengkuyung dening sadhengah pihak, saengga masyarakat gak minder maneh nggunakna basa dhaerahe. Dadine pesawat ndharat ndhuk Bali ya nggunakna basa Bali, ndhuk Medan ya nggunakna basa Sumatera, ndhuk Papua ya basa Papua. Niku aku yakin nduweni nilai tambah sing hebat gae terus lestarine basa dhaerah,” omonge Ning Sumeh ndhuk bala-balane

“Iya aku ya tau niku Ning, nek gak salah pramugari niku kandha “Wilujeng rawuh ing Surabaya, matur nuwun dene panjenengan sampun kersa migunakaken kreta gegana menika…… Mugi mbenjang saged pe­pang­gihan malih. Pokoke nggae basa alus aku gak isok nirokna kabeh, barekan sing ngomong basa Jawane ya gak kagok blas,” Cak Bedja nambahi.

“Sing koyok ngono niku termasuk terobosan sing perlu ditiru barek perusahaan-perusahaan liyane koyok ndhuk stasiun sepur, stanplat bus, dadi gak muk nggu­nakna basa Indonesia thok tapi nggunakna maneka bahasa. Onok Indonesiane, onok Jawane, onok Inggrise, tah disesuekna barek dhaerahe dhewe-dhewe, nek perlu sing koyok ngono niku digawekna undang-undang, pamrihe niku gae nguri-uri kekayaan Indonesia, sing nduweni maneka bahasa. Negara lak wajib ngurip-urip tah,” Cak Ari nambahi.

“Mbok aku krungu sing dicritakna barek Ning Sumeh melok mrinding, soale numpak pesawat niku termasuk gengsi, lha ndhuk tempat bergengsi niku basa Jawa isok mlebu iku artine sing gae kebijaksanaan nggunakna basa Jawa patut entuk penghargaan saka wong Jawa khususe. Niki isok diconto sing liyane, dadi gae nguri-uri basa Jawa niku kudu kabeh elemen melok nyengkuyung,” pak Lik Dur nambahi.

(Sing nyengkuyung programe Sriwijaya Air:  Cak Ari, Cak Bedja, Pak Lik Dur barek Ning Sumeh)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saya tambah umur saya kabur mripat kita...Iki ora liya merga satemene Gusti Allah lagi madhangake mata batin kita kanggo ndeleng akhirat.

Klik

PASRAH DIPRIKSA DOKTER CILIK

Saperangan ing antarane kita ana kang duwe ingon-ingon ing omah. Apa kuwi asu, kucing, manuk, bebek, pitik lsp. Kerep kewan-kewan ksb nganti dianggep minangka perangan kulawargane dhewe. Malah saking rakete karo kewan ingon-ingone, kerep kewan ingon-ingone ksb pasrah nalika arep diapakake wae dening sing duwe. Kaya ing gambar iki contone. (d/ist)***

Pethilan

Ewonan seniman bakal dikerigake menyang sekolahan

Ngasah uteg tengene siswa

Uji materi nyalon presiden kemungkinan gagal

Calon akeh, patut ora?

Parpol ngerigake kekuwatan penuh ing Pilkada 2018

Ana sing pengin ngganti presiden pisan