Banjir Maning...! Banjir Maning...!
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Banyumasan - Dibaca: 107 kali

Wengi kuwe, udan gebret, deres banget, Kaki Bawor ja­ketan rapet, isih nganggo mantel, sepatune jenggel plastik, kepeksa ngrubyug dalan sing lagi banjir, mangkat maring Gerdhu Pos Kamling nang pojok desa.

Temenan, nang Gerdhu wis kumpul wong papat, ana Mas Guru Tarno, Kebayan Dikin, Darman betor tukang becak motor, karo Yamun bujang tuwa durung payu rabi, sing gagehan nampani tremos karo tas kreseke, alok – “Lha si, kopine teka. Eh, karo ana balokane maning. Jan cocog kiye. Udan – udan, medang kopi nasgitel, lawuhe gorengan balokan sing egin panas kebul – kebul. Jan nylekamin temenan.”

“Wis telung dina udan bae wiwit esuk tekan esuk maning, jan ora ana terange.” Kaki Bawor mbukani rembug karo ma­pan njagong sila methengkes sendhean tabag pos kamling.

“Genah koh, Ramane. Desane inyong genah kebanjiren ma­ning kiye,” ujare Darman Betor sing pancen umahe asline nang desa Banjareja Kecamatan Nusawungu.

“ Desane rika kana pancen wis langganan banjir. Dadi wong – wonge wis ora kaget. Jarene banyu dhuwure wis semeter bae, ora ana sing gelem ngungsi. Sing melasi toli dulur – du­lure inyong padha, sing nang Karangtengah karo Sambirata Cilongok, sawahe mosak – masik ketrajang banjir bandhang, malah ana sing sawahe dadi kali, wis ora bisa ditanduri ma­ning.” Mas guru Tarno ngomong karo ndamoni gelas kopine.

“Iya, apa maning dhaerah langganan banjir, ana udan gedhe telung dina kaya kiye, wis genah banjire teka. Se­prandene, wonge kayong padha ayem bae. “- Kebayan Dikin gole ngomong, tangane karo nyomot balokan budin digoreng. “Paling mung padha ngomong ngresula karo nggrundel, banjir maning, banjir maning… Lha, bareng kota Cilacap sing biasane ora tau banjir, winginane klakon geger, mergane keduman banjir. Kepriwe jal Ramane ? Nangapa kota Cilacap banjir ?”- rampung ngomong terus ngemplok balokan, telep.

Kaki Bawor ngunjal ambegan dhisit gole arep mangsuli,- “ Inyong dhewek ya ora ngerti, wong inyong dudu ahline mikir­aken banjir. Ningen sing genah, dhong jaman ganu egin akeh sawahe, Cilacap ora tau banjir. Lha, bareng sikine sawahe wis meh entong, didegi bangunan gedhong. Sasate wis ora ana lemah kosong, sing bisa ngresepaken banyu.”-

-” Genahe lahan peresapane wis langka, mulane bareng udane ngedhur, apa maning segarene ya lagi rob, dadi ma­rakaken banjir. “- sambunge mas guru Tarno.

“ Iya, kaya kuwe karepe inyong. Kayonge kiye wis mandan terang, nganah padha mider karo njikoti jimpitan. Inyong tek tunggu Gerdu.”-

“Siap, ndhan.” Kebayan Dikin gole mangsuli karo kormat kaya prajurit. –”Klilan…”

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saya tambah umur saya kabur mripat kita...Iki ora liya merga satemene Gusti Allah lagi madhangake mata batin kita kanggo ndeleng akhirat.

Klik

PASRAH DIPRIKSA DOKTER CILIK

Saperangan ing antarane kita ana kang duwe ingon-ingon ing omah. Apa kuwi asu, kucing, manuk, bebek, pitik lsp. Kerep kewan-kewan ksb nganti dianggep minangka perangan kulawargane dhewe. Malah saking rakete karo kewan ingon-ingone, kerep kewan ingon-ingone ksb pasrah nalika arep diapakake wae dening sing duwe. Kaya ing gambar iki contone. (d/ist)***

Pethilan

Ewonan seniman bakal dikerigake menyang sekolahan

Ngasah uteg tengene siswa

Uji materi nyalon presiden kemungkinan gagal

Calon akeh, patut ora?

Parpol ngerigake kekuwatan penuh ing Pilkada 2018

Ana sing pengin ngganti presiden pisan