Zombi
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Alaming Lelembut - Dibaca: 120 kali

Aku ngrungokake critane Kang Marno kanthi kebak kawigaten, “Min Gagak ki pancen kemethak te­nan kok. Senengane ngrusuhi bojone liyan ora ana maneh. Wis pira wae wong wedok sing dadi kurbane. Marni bojone Bagong, Surti, Samirah… sing keri iki bojone Soleman Dha­wet. Wis setaun iki didhemeni.”

Aku gumun krungu ukarane Kang Marno sing nyebutake bo­jone liyan didhemeni. Lha sing lanang apa ya meneng wae?

“Sik ta, Kang, apa sing la­nang ya meneng wae?” pita­kon­ku cumlemong.

Kang Marno nyruput weda­nge, “Yen Bagong pancen  wonge lagi neng Malaysia, ning liyane ya ndhekem neng omah wae. Ngertiya Sul, wong-wong kuwi dadakan kaya wong pe­kok, ora ngerti kudu piye na­dyan nyumurupi bojone didhemeni Min Ga­gak. Min Gagak rak duwe jopa-japu ta, Sul.”

“Lha sing wedok kok ya kinthil wae ta, Kang? Apa Min Gagak kuwi kaya Raden Per­madi?”

“Merga Min Gagak ki sugih, keceh dhu­wit. Kejaba kuwi pancen duwe pelet. Nek dhapure Min Gagak ngono ya jik nggan­theng wedhusku.”

Kuwi critane Kang Marno setaun ke­pung­kur rikala aku sambang simbok. Yen bocah-bocah prei semesteran aku pancen ajeg tilik simbok sing dikancani Burhan adhikku dalah bojo lan anak-anake. Yen pi­nuju tilik simbok aku ngoberake nyamba­ngi Kang Marno, kancaku bluron ing kali biyen. Kanca golek jangkrik lan gangsir, kanca ngarit uga kanca nyolong tebu.

Prei semesteran taun iki aku sabrayat mulih ndesa maneh, nanging suwasana ing desaku ora kaya biyasane. Adate bubar jama’ah sholat Isya’ wong-wong padha ja­gongan ing emperan mesjid. Nanging bu­bar Isya’a iki mau wong-wong kok terus padha mulih. Mesjid dadi sepi, semono uga warunge Yu Sringah sing biyasane rame uga katut mamring.

“Tas ana rajapati kok, Kang,” wangsu­lane Burhan rikala daktakoni. Mesthi wae aku kaget, sapa sing dipateni?

Burhan banjur crita yen…………

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Aja nganggep awakmu tansah salah, uga aja nganggep awakmu tansah bener.

Klik

KAYA JELI

Iki dudu plastik utawa ager-ager jeli, nanging iki bangsane iwak. Jelase iki Plankton kang wujude bening. Jeneng latine yakuwi Salp (Salpingo-oophorectomy) mujudake kewan kang nduweni kaunikan kanthi kulit transparan. Saking transparane, akeh wong ngira yen plankton iki plastik bening kang ngambang ing laut. (d/ist)***

Pethilan

Saperangan gedhe kabutuhan bawang putih diimpor

Petani wis biasa nangis bawang Bombay kok!

Sertifikasi tanah kuwi program nyata, dhawuhe Presiden

Dadi sing apus-apus sapa iki?

Wakil rakyat saya adoh saka rakyat

Saya adoh, menyang segara wae!