Zombi
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Alaming Lelembut - Dibaca: 131 kali

Aku ngrungokake critane Kang Marno kanthi kebak kawigaten, “Min Gagak ki pancen kemethak te­nan kok. Senengane ngrusuhi bojone liyan ora ana maneh. Wis pira wae wong wedok sing dadi kurbane. Marni bojone Bagong, Surti, Samirah… sing keri iki bojone Soleman Dha­wet. Wis setaun iki didhemeni.”

Aku gumun krungu ukarane Kang Marno sing nyebutake bo­jone liyan didhemeni. Lha sing lanang apa ya meneng wae?

“Sik ta, Kang, apa sing la­nang ya meneng wae?” pita­kon­ku cumlemong.

Kang Marno nyruput weda­nge, “Yen Bagong pancen  wonge lagi neng Malaysia, ning liyane ya ndhekem neng omah wae. Ngertiya Sul, wong-wong kuwi dadakan kaya wong pe­kok, ora ngerti kudu piye na­dyan nyumurupi bojone didhemeni Min Ga­gak. Min Gagak rak duwe jopa-japu ta, Sul.”

“Lha sing wedok kok ya kinthil wae ta, Kang? Apa Min Gagak kuwi kaya Raden Per­madi?”

“Merga Min Gagak ki sugih, keceh dhu­wit. Kejaba kuwi pancen duwe pelet. Nek dhapure Min Gagak ngono ya jik nggan­theng wedhusku.”

Kuwi critane Kang Marno setaun ke­pung­kur rikala aku sambang simbok. Yen bocah-bocah prei semesteran aku pancen ajeg tilik simbok sing dikancani Burhan adhikku dalah bojo lan anak-anake. Yen pi­nuju tilik simbok aku ngoberake nyamba­ngi Kang Marno, kancaku bluron ing kali biyen. Kanca golek jangkrik lan gangsir, kanca ngarit uga kanca nyolong tebu.

Prei semesteran taun iki aku sabrayat mulih ndesa maneh, nanging suwasana ing desaku ora kaya biyasane. Adate bubar jama’ah sholat Isya’ wong-wong padha ja­gongan ing emperan mesjid. Nanging bu­bar Isya’a iki mau wong-wong kok terus padha mulih. Mesjid dadi sepi, semono uga warunge Yu Sringah sing biyasane rame uga katut mamring.

“Tas ana rajapati kok, Kang,” wangsu­lane Burhan rikala daktakoni. Mesthi wae aku kaget, sapa sing dipateni?

Burhan banjur crita yen…………

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saya tambah umur saya kabur mripat kita...Iki ora liya merga satemene Gusti Allah lagi madhangake mata batin kita kanggo ndeleng akhirat.

Klik

PASRAH DIPRIKSA DOKTER CILIK

Saperangan ing antarane kita ana kang duwe ingon-ingon ing omah. Apa kuwi asu, kucing, manuk, bebek, pitik lsp. Kerep kewan-kewan ksb nganti dianggep minangka perangan kulawargane dhewe. Malah saking rakete karo kewan ingon-ingone, kerep kewan ingon-ingone ksb pasrah nalika arep diapakake wae dening sing duwe. Kaya ing gambar iki contone. (d/ist)***

Pethilan

Ewonan seniman bakal dikerigake menyang sekolahan

Ngasah uteg tengene siswa

Uji materi nyalon presiden kemungkinan gagal

Calon akeh, patut ora?

Parpol ngerigake kekuwatan penuh ing Pilkada 2018

Ana sing pengin ngganti presiden pisan