Zombi
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Alaming Lelembut - Dibaca: 87 kali

Aku ngrungokake critane Kang Marno kanthi kebak kawigaten, “Min Gagak ki pancen kemethak te­nan kok. Senengane ngrusuhi bojone liyan ora ana maneh. Wis pira wae wong wedok sing dadi kurbane. Marni bojone Bagong, Surti, Samirah… sing keri iki bojone Soleman Dha­wet. Wis setaun iki didhemeni.”

Aku gumun krungu ukarane Kang Marno sing nyebutake bo­jone liyan didhemeni. Lha sing lanang apa ya meneng wae?

“Sik ta, Kang, apa sing la­nang ya meneng wae?” pita­kon­ku cumlemong.

Kang Marno nyruput weda­nge, “Yen Bagong pancen  wonge lagi neng Malaysia, ning liyane ya ndhekem neng omah wae. Ngertiya Sul, wong-wong kuwi dadakan kaya wong pe­kok, ora ngerti kudu piye na­dyan nyumurupi bojone didhemeni Min Ga­gak. Min Gagak rak duwe jopa-japu ta, Sul.”

“Lha sing wedok kok ya kinthil wae ta, Kang? Apa Min Gagak kuwi kaya Raden Per­madi?”

“Merga Min Gagak ki sugih, keceh dhu­wit. Kejaba kuwi pancen duwe pelet. Nek dhapure Min Gagak ngono ya jik nggan­theng wedhusku.”

Kuwi critane Kang Marno setaun ke­pung­kur rikala aku sambang simbok. Yen bocah-bocah prei semesteran aku pancen ajeg tilik simbok sing dikancani Burhan adhikku dalah bojo lan anak-anake. Yen pi­nuju tilik simbok aku ngoberake nyamba­ngi Kang Marno, kancaku bluron ing kali biyen. Kanca golek jangkrik lan gangsir, kanca ngarit uga kanca nyolong tebu.

Prei semesteran taun iki aku sabrayat mulih ndesa maneh, nanging suwasana ing desaku ora kaya biyasane. Adate bubar jama’ah sholat Isya’ wong-wong padha ja­gongan ing emperan mesjid. Nanging bu­bar Isya’a iki mau wong-wong kok terus padha mulih. Mesjid dadi sepi, semono uga warunge Yu Sringah sing biyasane rame uga katut mamring.

“Tas ana rajapati kok, Kang,” wangsu­lane Burhan rikala daktakoni. Mesthi wae aku kaget, sapa sing dipateni?

Burhan banjur crita yen…………

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kita ora bisa ngajeni, mula aja tau ngina.

Klik

KENYA MAIN TONG SETAN

Pemain tong setan biyasane wong lanang, nanging ing kene sing main sawijining wanita yakuwi kang jenenge Karmila Purba. Kenya umur 18 taun asal Pematang Siantar, Sumatra Utara iki cukup kondhang ora mung ing Indonesia, nanging uga ing donya. Iki gara-garane merga aksine diliput dening media asing yakuwi Guardian lan Metro. (d/ist)***

Pethilan

Presiden mundhut motor Royal Enfield Bullet 350 cc

Dadi kelingan esemka…

Tata kelola anggaran olahraga ala

Sabandhing lurus karo prestasine

Kabeh calon kepala daerah nyerahake LHKPN

Perkara datane bener apa ora uru­san mburi