Mlaku-Mlaku Nang Tunjungan
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Yak Opo Kabare - Dibaca: 47 kali

Puluhan ewu pengunjung ngebaki sauruting Jalan Tunju­ngan, papan dianakake gelar ku­liner sing diparabi “Mlaku-Mlaku Nang Tunjungan”, Selasa (19/12).

Ing dalan iki, stan-stan UKM gaweyane Pahlawan Ekonomi nye­pakake maneka warna pro­duk kuliner, wiwit saka panganan ringan engga panganan abot, handicraft nganti produk kon­veksi, padha di dhasar ing dalan pusat kota Surabaya kasebut.

UKM-UKM sing adol produk unggulan iki nujudake warga Surabaya sing wis melu mangsa pendhampingan lan pelatihan usaha, pendhampingan re-packaging lan re-branding.

“Kebeneran bocah-bocah lagi prei sekolah, dadi pas banget, bisa mlaku-mlaku sinambi ku­lineran ing Jalan Tunjungan,” kandhane Fadilah.

Dheweke teka menyang Jalan Tunjungan bareng karo anak bojone sengaja kepengin ngrasakake salah sijine produk UKM, Omah Duren. Telung botol jus duren legit gaweyane warga Kenjeran ditebas.

“Yen dideleng ing kene pro­duke sajak aneh-aneh. Utamane kemasane gawe ati kadreng tumindak (penasaran). Saka ba­bagan rasa ya lumayan enak, kayak gaweyane pabrik gedhe kae,” ujare Fadilah.

Humas Pahlawan Ekonomi, Agus Wahyudhi ngandhakake, sing bukak stan ing acara “Mlaku-Mlaku Nang Tunjungan” cacahe ana 250 UKM.

“Dheweke iki ana sing uku­rane wis dudu mikro maneh, nanging wis makro merga do­dolane wis nganti tekan njaban pulo lan malah wis ana sing tekan manca negara,” jlentrehe Yudhi.

Syarate supaya bisa melu acara kasebut, sing wis melu road show lan duwe Facebook fanpage.

“Dheweke kabeh uga ma­srahake lapuran keuangan su­paya bisa weruh gunggunge bebathen (omset) usahane ber­kembang apa ora,” ujare.

 

Ora usum

Wali Kota Surabaya Tri Rismaharini ing kalodhangan iki nyengkuyung banget marang warga Surabaya sing gelem ngembangake usaha ing baba­gan kuliner, home industri, lan babagan kreatif.

Warga Surabaya sing ke­pengin maju klawan usaha sing diduweni, bisa melu nggabung ing program Pahlawan Ekonomi.

“Bab dodolan, kabeh uwong bisa. Gawe produk kabeh uga bisa. Nanging embuh piye ra­sane, payu apa ora iku isih durung tamtu,” pratelane Risma, sabubare mbukak acara mesisan aweh semangat marang para pelaku UKM.

Bab iku sing dadi dhasare Pemkot Surabaya gawe gagasan program Pahlawan Ekonomi, sing nyepakake sakehing pela­tihan kanggo ningkatake rasa, kualitas lan regane produk.

Risma gawe conto, wong dodolan rujak. Rujak ing kam­pung saporsi didol Rp 10 ewu. Nanging, Pahlawan Ekonomi adol rujak UKM kanthi rega Rp 25 ewu. “Kesele padha, nanging re­gane beda. Jalaran rasane luwih enak, luwih resik, lan luwih sehat. Iki sing disebut ‘naik kelas’,” ujare Risma.

Ing kalodhangan iki Risma klakon nggepok senggol bocah-bocah kanoman sing padha teka gawe regenge ‘Mlaku-Mlaku Nang Tunjungan’. “Bocah-bocah kanoman, kandhane, kudu bisa dadi penggerak,” kandhane.

Manut Risma, bocah-bocah Surabaya wis ora jamane mung sangga wang lan ora tumindak apa-apa kanggo nuduhake kar­yane. “Ora usum. Bocah-bocah kanoman Surabaya lumuh nyam­butgawe iku ora usum,” tan­dhese Risma.

Acara ‘Mlaku-Mlaku Nang Tujungan’ wingi kuwi mesisan kanggo menehi penghargaan marang Pahlawan Ekonomi lan Pejuang Muda terbaik 2017 saka sawernane kelompok. Wiwit industri kreatif, industri omahan, lan bisnis kuliner. (Bsh)

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Aja nganggep awakmu tansah salah, uga aja nganggep awakmu tansah bener.

Klik

KAYA JELI

Iki dudu plastik utawa ager-ager jeli, nanging iki bangsane iwak. Jelase iki Plankton kang wujude bening. Jeneng latine yakuwi Salp (Salpingo-oophorectomy) mujudake kewan kang nduweni kaunikan kanthi kulit transparan. Saking transparane, akeh wong ngira yen plankton iki plastik bening kang ngambang ing laut. (d/ist)***

Pethilan

Saperangan gedhe kabutuhan bawang putih diimpor

Petani wis biasa nangis bawang Bombay kok!

Sertifikasi tanah kuwi program nyata, dhawuhe Presiden

Dadi sing apus-apus sapa iki?

Wakil rakyat saya adoh saka rakyat

Saya adoh, menyang segara wae!