Desa Abad Anyar (33)
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Cerita Sambung - Dibaca: 114 kali

Slamet mbiwarakake maneh, “Kadang kula ingkang kapatah nampi, keparenga enggal paring pangan-dikan.”

Sing maju Marta.

“Nuwun para kadang rombongan besan ingkang minulya, kula makili Bapak Jaya­mul­ya sakulawarga nampi salam taklimi­pun Bapak Karta Hadi sakulawarga, saha nampi penganten kekalih kanthi suka bi­ngahing manah. Salajengipun Bapak Karta Hadi sakulawarga keparenga pinarak leng­gah ing papan ingkang sampun kasediya­kaken. Nuwun.”

Rombongan besan padha mlebu, ngan­ten kakung putri dilungguhake ing kursi ukir diapit sisih kiwa Sekarwangi lan Da­marjati. Sisih tengen Ratih lan Sukesi, Pak Jayamulya sekaliyan lan Pak Karta Hadi sekaliyan. Wiratma saanak bojone lung­guh ing mburine nganten. Dene warga rom­bongan liyane lungguh amor para ta­mu uleman ing larikan kursi ngarep iring kidul.

Suguhan wiwit diladekake. Bebare­ngan karo iku suguhan kesenian campur sari di­wi­witi. Slamet ngumumake, “Para tamu ingkang minulya, menika Paguyuban Seni Campursari Tresna Laras badhe ngatur­aken panglipur kagem para tamu sadaya. Kawiwitan lagu pambuka: Basmalah.”

Musik campursari wiwit muni, njupuk laras pelog pathet 5 kasusul lagu kur dening penyanyi wadon telu lanang loro:

Amiwiti anyebut Asmaning Gusti

Ingkang Maha Asih

Bismillahirrahmanirrahim

Awit saking Amaning Allah

Kawula amiwiti

Mugi Gusti nyembadani

Lagu pambuka iku ditembangake ka­ping telu. Sasuwuke lagu iku kasusul lagu-lagu liyane dening penyanyi cacah lima.

Bareng oleh limang lagu, wong-wong sing ana kono dikagetake dening tekane Jumari, ditutake tilas kadhere loro, Sukir lan Agus. Pardi sakancane wiwit siyaga.

 Pardi omong klesik-klesik karo kanca­ne, “Dheweke mung nga­jak kanca loro, nanging bisa uga kanca-kancane akeh, padha ngepung pa­pan iki. Mula padha sume­bara, sawanci-wanci ana apa-apa enggal aweh te­ngara.”

“Siyap,” saure kanca­ne karo mangkat.

Sawise salaman karo among tamu, Jumari lan kancane langsung mlebu, nemoni Slamet sing nga­tur acara. Banjur nyalami penganten sakloron lan para kulawargane. Sa­un­ta­ra Slamet ngumum­ake, “Para sedherek, pa­segahan lagu-lagu kula sigeg sawetawis karana badhe wonten pangandi­kan saking Bapak Jumari dhateng para sedherek sadaya.”

Jumari munggah pang­gung karo………….

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kita ora bisa ngajeni, mula aja tau ngina.

Klik

KENYA MAIN TONG SETAN

Pemain tong setan biyasane wong lanang, nanging ing kene sing main sawijining wanita yakuwi kang jenenge Karmila Purba. Kenya umur 18 taun asal Pematang Siantar, Sumatra Utara iki cukup kondhang ora mung ing Indonesia, nanging uga ing donya. Iki gara-garane merga aksine diliput dening media asing yakuwi Guardian lan Metro. (d/ist)***

Pethilan

Presiden mundhut motor Royal Enfield Bullet 350 cc

Dadi kelingan esemka…

Tata kelola anggaran olahraga ala

Sabandhing lurus karo prestasine

Kabeh calon kepala daerah nyerahake LHKPN

Perkara datane bener apa ora uru­san mburi