Desa Abad Anyar (33)
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Cerita Sambung - Dibaca: 140 kali

Slamet mbiwarakake maneh, “Kadang kula ingkang kapatah nampi, keparenga enggal paring pangan-dikan.”

Sing maju Marta.

“Nuwun para kadang rombongan besan ingkang minulya, kula makili Bapak Jaya­mul­ya sakulawarga nampi salam taklimi­pun Bapak Karta Hadi sakulawarga, saha nampi penganten kekalih kanthi suka bi­ngahing manah. Salajengipun Bapak Karta Hadi sakulawarga keparenga pinarak leng­gah ing papan ingkang sampun kasediya­kaken. Nuwun.”

Rombongan besan padha mlebu, ngan­ten kakung putri dilungguhake ing kursi ukir diapit sisih kiwa Sekarwangi lan Da­marjati. Sisih tengen Ratih lan Sukesi, Pak Jayamulya sekaliyan lan Pak Karta Hadi sekaliyan. Wiratma saanak bojone lung­guh ing mburine nganten. Dene warga rom­bongan liyane lungguh amor para ta­mu uleman ing larikan kursi ngarep iring kidul.

Suguhan wiwit diladekake. Bebare­ngan karo iku suguhan kesenian campur sari di­wi­witi. Slamet ngumumake, “Para tamu ingkang minulya, menika Paguyuban Seni Campursari Tresna Laras badhe ngatur­aken panglipur kagem para tamu sadaya. Kawiwitan lagu pambuka: Basmalah.”

Musik campursari wiwit muni, njupuk laras pelog pathet 5 kasusul lagu kur dening penyanyi wadon telu lanang loro:

Amiwiti anyebut Asmaning Gusti

Ingkang Maha Asih

Bismillahirrahmanirrahim

Awit saking Amaning Allah

Kawula amiwiti

Mugi Gusti nyembadani

Lagu pambuka iku ditembangake ka­ping telu. Sasuwuke lagu iku kasusul lagu-lagu liyane dening penyanyi cacah lima.

Bareng oleh limang lagu, wong-wong sing ana kono dikagetake dening tekane Jumari, ditutake tilas kadhere loro, Sukir lan Agus. Pardi sakancane wiwit siyaga.

 Pardi omong klesik-klesik karo kanca­ne, “Dheweke mung nga­jak kanca loro, nanging bisa uga kanca-kancane akeh, padha ngepung pa­pan iki. Mula padha sume­bara, sawanci-wanci ana apa-apa enggal aweh te­ngara.”

“Siyap,” saure kanca­ne karo mangkat.

Sawise salaman karo among tamu, Jumari lan kancane langsung mlebu, nemoni Slamet sing nga­tur acara. Banjur nyalami penganten sakloron lan para kulawargane. Sa­un­ta­ra Slamet ngumum­ake, “Para sedherek, pa­segahan lagu-lagu kula sigeg sawetawis karana badhe wonten pangandi­kan saking Bapak Jumari dhateng para sedherek sadaya.”

Jumari munggah pang­gung karo………….

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Aja nganggep awakmu tansah salah, uga aja nganggep awakmu tansah bener.

Klik

KAYA JELI

Iki dudu plastik utawa ager-ager jeli, nanging iki bangsane iwak. Jelase iki Plankton kang wujude bening. Jeneng latine yakuwi Salp (Salpingo-oophorectomy) mujudake kewan kang nduweni kaunikan kanthi kulit transparan. Saking transparane, akeh wong ngira yen plankton iki plastik bening kang ngambang ing laut. (d/ist)***

Pethilan

Saperangan gedhe kabutuhan bawang putih diimpor

Petani wis biasa nangis bawang Bombay kok!

Sertifikasi tanah kuwi program nyata, dhawuhe Presiden

Dadi sing apus-apus sapa iki?

Wakil rakyat saya adoh saka rakyat

Saya adoh, menyang segara wae!