Desa Abad Anyar (33)
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Cerita Sambung - Dibaca: 198 kali

Slamet mbiwarakake maneh, “Kadang kula ingkang kapatah nampi, keparenga enggal paring pangan-dikan.”

Sing maju Marta.

“Nuwun para kadang rombongan besan ingkang minulya, kula makili Bapak Jaya­mul­ya sakulawarga nampi salam taklimi­pun Bapak Karta Hadi sakulawarga, saha nampi penganten kekalih kanthi suka bi­ngahing manah. Salajengipun Bapak Karta Hadi sakulawarga keparenga pinarak leng­gah ing papan ingkang sampun kasediya­kaken. Nuwun.”

Rombongan besan padha mlebu, ngan­ten kakung putri dilungguhake ing kursi ukir diapit sisih kiwa Sekarwangi lan Da­marjati. Sisih tengen Ratih lan Sukesi, Pak Jayamulya sekaliyan lan Pak Karta Hadi sekaliyan. Wiratma saanak bojone lung­guh ing mburine nganten. Dene warga rom­bongan liyane lungguh amor para ta­mu uleman ing larikan kursi ngarep iring kidul.

Suguhan wiwit diladekake. Bebare­ngan karo iku suguhan kesenian campur sari di­wi­witi. Slamet ngumumake, “Para tamu ingkang minulya, menika Paguyuban Seni Campursari Tresna Laras badhe ngatur­aken panglipur kagem para tamu sadaya. Kawiwitan lagu pambuka: Basmalah.”

Musik campursari wiwit muni, njupuk laras pelog pathet 5 kasusul lagu kur dening penyanyi wadon telu lanang loro:

Amiwiti anyebut Asmaning Gusti

Ingkang Maha Asih

Bismillahirrahmanirrahim

Awit saking Amaning Allah

Kawula amiwiti

Mugi Gusti nyembadani

Lagu pambuka iku ditembangake ka­ping telu. Sasuwuke lagu iku kasusul lagu-lagu liyane dening penyanyi cacah lima.

Bareng oleh limang lagu, wong-wong sing ana kono dikagetake dening tekane Jumari, ditutake tilas kadhere loro, Sukir lan Agus. Pardi sakancane wiwit siyaga.

 Pardi omong klesik-klesik karo kanca­ne, “Dheweke mung nga­jak kanca loro, nanging bisa uga kanca-kancane akeh, padha ngepung pa­pan iki. Mula padha sume­bara, sawanci-wanci ana apa-apa enggal aweh te­ngara.”

“Siyap,” saure kanca­ne karo mangkat.

Sawise salaman karo among tamu, Jumari lan kancane langsung mlebu, nemoni Slamet sing nga­tur acara. Banjur nyalami penganten sakloron lan para kulawargane. Sa­un­ta­ra Slamet ngumum­ake, “Para sedherek, pa­segahan lagu-lagu kula sigeg sawetawis karana badhe wonten pangandi­kan saking Bapak Jumari dhateng para sedherek sadaya.”

Jumari munggah pang­gung karo………….

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saya tambah umur saya kabur mripat kita...Iki ora liya merga satemene Gusti Allah lagi madhangake mata batin kita kanggo ndeleng akhirat.

Klik

PASRAH DIPRIKSA DOKTER CILIK

Saperangan ing antarane kita ana kang duwe ingon-ingon ing omah. Apa kuwi asu, kucing, manuk, bebek, pitik lsp. Kerep kewan-kewan ksb nganti dianggep minangka perangan kulawargane dhewe. Malah saking rakete karo kewan ingon-ingone, kerep kewan ingon-ingone ksb pasrah nalika arep diapakake wae dening sing duwe. Kaya ing gambar iki contone. (d/ist)***

Pethilan

Ewonan seniman bakal dikerigake menyang sekolahan

Ngasah uteg tengene siswa

Uji materi nyalon presiden kemungkinan gagal

Calon akeh, patut ora?

Parpol ngerigake kekuwatan penuh ing Pilkada 2018

Ana sing pengin ngganti presiden pisan