Nyegerake Badan lan Pikiran Klawan Ngunjuk Banyu Klapa Campur Timun
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Kasarasan - Dibaca: 65 kali

Duwe kegiyan akeh ing saben dinane kerep gawe badan krasa gampang kesel. Ora mung iku wae, pikiran rasane uga krasa judheg, kurang nyaman lan ndadekake mumet. Apamaneh, nalika ngelingi marang anane sakehing pegaweyan sing kudu enggal dirampungake apa iku tugas

ing omah apadene tugas pendhidhikan.

Yen wis mangkene, wigati mungguhing kita kanggo bali nyegerake pikiran. Kita bisa miwiti klawan refreshing ing papan sing nyenengake, konsumsi sakehing panganan sehat utawa saderma minum inuman sing nyegerake dalasan nentremake ati. Salah siji inuman sing bisa nentremake ati ing antarane yaiku banyu klapa lan timun.

Nutrisi kang kinandhut ing njerone banyu klapa bisa gawe perasaan lon-lonan dadi luwih tenang lan seneng. Sawatara segere woh timun, iki ndadekake swasanane ati dadi luwih becik. Iki uga bisa ndadekake kahanane badan saya seger lan sehat.

Dene cara nggawene banyu klapa lan timun sing nyegerake pikiran mau gampang banget. Carane:

Bahan sing kudu disiyapake yaiku timun siji, woh lemon siji, banyu klapa (saka klapa enom loro) sagelas, lan madu sacukupe.

Carane nggawe; woh lemon lan timun diiris tipis-tipis. Iling banyu klapa menyang gelas banjur ditambahi irisan lemon lan timun. Tambahake madu supaya rasane tambah legi lan wangi. Yen kita seneng ngunjuk adhem, diwenehi es batu. Ajeg ngunjuk inuman iki saora-orane seminggu kaping pindho ndadekake pikiran luwih fresh lan seneng. Ora mung iku wae, nanging inuman iki uga bisa mbiyantu badan dadi seger sehat. Jalaran inuman iki bisa ningkatake daya tahane badan saengga uwal saka sakehing resiko penyakit.

 

Supaya ora kembung

Sawatara iku, ana pawongan yen ngunjuk kopi wetenge dadi kembung lan muneg. Mungguh kita sing kerep ngalami bab kasebut ing ngisor iki ana cara sing prasaja sing bisa dicoba supaya bubar nginum kopi weteng kita ora kembung.

Carane: Sadurunge ngunjuk kopi kita wajib sarapan utawa mangan sethithik. Utawa yen ora kulina sarapan becike nginum banyu putih dhisik sadurunge ngunjuk kopi.

Gawe kopi kudu nganggo banyu umob. Aja migunakake banyu termos utawa dispenser. Sawise banyu mateng, enteni sedhela watara 30 dhetik lan teko dibukak supaya uwabe banyu metu sadurunge disokake menyang kopi.

Udhek sing rata lan sawise iku cingkir utawa gelas ditutup. Ditogake sedhela lan nembe dinikmati sawise kopi anget.

Cara iki bakal mbiyantu nyuda kembung nalika nginum kopi ireng. Mangga dicoba, muga-muga cocog. Nuwun (B/int)

 

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kita ora bisa seduluran, mula aja memung-suhan.

Klik

ARMADILLO

Iki dudu bal, nanging kewan Armadillo kang lagi turu kepati. Kewan sajinis Trenggiling iki pancen senengane mlungker kanggo ngayomi awake, apamaneh kulite uga atos kaya tameng. (d/ist)***

Pethilan

Pemerintah yakin jendral pulisi kang dadi pejabat gubernur bakal netral

Tapi luwih ngyakinake yen dudu wong-wong kuwi

Wis wektune dianakake Dewan Etik Pilot

Tukang becak wae dilatih nggenjot!

Propinsi Papua kekurangan dokter

Numpuk ing Jawa