Kuwe Bulan Rasa Maneka Mangsakan
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Kagunan Dapur - Dibaca: 117 kali

Durung suwe iki, sekolah Little Sun Surabaya nganakake adicara sing mirunggan. Yaiku, para muride nggawe kuwe bulan sing akeh cacahe. Kuwe bulan yaiku panganan sing saemper pia nanging empuk banget, digawe saka adonan glepung (trigu), banyu, gula, endhog, uga mertega. Umume, rasa/isen-isene kacang ijo utawa kacang merah. Ora tanggung-tanggung, sekolah Little Sun nggawe 183 jinis rasane/isen-isene. Olehe nggawe uga bebarengan guru lan wong tuwane.

Kabeh ana siswa Little Sun cacah 47, gurune 38, dene wali muride 18. Dene kuwe bulan sing digawe, isen-isene uga rada nyleneh. Ana sing kanthi rasa soto, rawon, pecel, uga rendhang, lan liya-liyane. Sing baku, sakehing jinis mangsakan Nuswantara ana.

Kuwe bulan utawa moon cake kanthi 183 rasa iku mesisan nggayuh rekor ing Musem Rekor Indonesia (MURI), sing maune durung ana. “Idhe wiwitane prasaja. Pihak sekolah lan para murid kepengin nganakake acara kanggo mahargya festival kuwe bulan,” kandhane Yovita Santoso, Wakil Kepala Sekolah Little Sun.

Yovita njlentrehake, wiwitane, isen-isene kuwe bulan sing arep digawe padha kaya umume. Saperangan mung diimbuhi bahan liyane. Kaya ta keju, coklat, gedhang, kacang, lsp. “Banjur idhe kasebut ngrembaka, isen-isene kita imbuhi ana sing saka daging, uga maneka mangsakan liyane,” ujare.

Wiwitane, kuwe bulan sing digawe mung nganti 114 rasa. Nanging alon-alon imbuh terus nganti dadi 183. Pancen prosese nggawe ora sedhiluk. Amarga, dibutuhake uji coba nggawe adonan, amrih dadi sing pas karo adonan kulite, nanging uga enak rasane. Sasuwene iki, nggawe maneka mangsakan lan nyamikan saka sakehing negara, pancen dadi salah sijine kegiyatan ing sekolahan Little Sun. Kejaba nuwuhake kreativitas siswa, uga minangka sarana nepungake maneka penggaweyan ing sajroning bebrayan.

Para murid katon sigrak lan greget marang adicara iki. Wiwit esuk, katon wis padha ora sabar miwiti. Sakabehing adonan sing wis diuleni lan diwungkus plastic iku banjur dioven. Sawise iku ditokake lan dileleti kuning endhog sing wis dikopyok. Banjur dioven maneh, lan sabanjure dileleti lenga salad.

Ing acara iku uga digelar drama kanthi tema ngenani asal-usule kuwe bulan. Critane kawiwitan nalika ing Tiongkok kana, Chang E, sisihane Hou Yi, sing ngombe obat dawa umur, ora kanyana bisa mabur menyang mbulan. Cekaking dongeng, Chang E banjur karan Dewi Bulan. Manut kapracayan iku, saben wiwitan sasi Oktober, Dewi Bulan bakal ngatonake anggane.

(prili)

 

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Urip ing donya iki gawe kesel, merga akeh wong kang pengin mamerake bab-bab kang satemene dheweke ora nduweni.

Klik

BUKA PALING DAWA

Rekor buka pasa paling dawa ing donya, ana ing Hanover, Jerman mentas iki. Dawane nggayuh 10.2 km. Gunggung mejane 10.200 meja, lan sing melu buka ana wong 42.100. Acara iki wis kaca-thet ing Guiness Book Record. Iki nuduhake yen wong kang nggilut agama Islam ing Jerman saya akeh wae. (d/ist)

Pethilan

Janji-janji reformasi diajab enggal dicepetake

Janji kang dilalekake

Jamane reformasi wis 20 taun

KKN durung ilang uga

Bulog mesthekake stok beras aman nganti riyaya

Bab mundhak orane rega aja takon lo ya