Kenthang Wungu bisa ngueangi Kanker Usus Besar
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Kasarasan - Dibaca: 50 kali

Sawijining ilmuwan ngandhakake yen kenthang wungu nduweni nutrisi lan antioksidan engga tikel kaping 10 luwih gedhe yen ditandhingake karo kenthang biyasa. Kenthang wungu uga dipercaya nduweni sakhing vitamin kang migunani mungguhing badan.

Dicuplik saka kaca asiantown.net, panaliten sing paling anyar nyebutake menawa nutrisi kang kinandhut ing kenthang wungu beck banget kanggo nyegah lan nyuda risiko kanker usus besar.

Ora mung iku wae, zat antioksidan kang kinandhut ing njerone kenthang wungu uga becik kanggo nyuda resiko obesitas (kelemon) sarta kanker pencernaan.

Saben dina mangan kenthang wungu rong porsi suwene sesasi malah dipercaya bisa ngedhunake tekanan darah tumrap pawongan obesitas. Tanduran mawa werna mligine kenthang wungu, dipercaya ngandhut dadi siji (senyawa) bioaktif, kayadene anthocuanin lan asam fenolik sing migunani kanggo nyegah kanker sarta mateni sel kanker njero badan.

Jairam KP Vanamala, profesor ing Pennsylvania State University ngandhakake, “Kaya kang kita sinaoni, panganan kaya gaman. Iki bisa ngundhakake risiko penyakit, iki minangka obat lan iki bisa nyegah resiko kanker usus besar. Kenthang wungu bisa nyegah resiko kanker usu besar,” ujare.

Sawatara iku, panaliten sing diwara-warakake ing Journal of Nutritional Biochemistry ngandhakake yen memangan panganan sing ngandhut macronutrien utawa zat sing dibutuhake badan sing cacahe akeh kaya protein, sarta memangan panganan kang ngandhut micronutrien lan filonutrein kaya vitamin, karotenoid lan falvonoid ndayani banget kanggo nyegah resiko kanker.

Profesor Vanamala nambahake, “Kanker usus mujudake ‘pembunuh utama’ ing sakehing negara kulonan. Sing dadi sebabe yaiku kakehan memangan daging lan kurang memangan sayur lan woh-wohan. Kenthang putih pancen ana manfaate, nanging kenthang wungu antioksidan-e dhuwur saengga luwih dhuwur mupangate,” tandhese.

Sanajan mangkono, ora mung kenthang wungu wae sing gedhe manfaate mungguhing kasarasan. Sayur lan woh-wohan sing duwe werna liyane uga nduweni kagunan sing ora kalah nggumunake saka kenthang wungu.

Kurangi memangan daging lan ngakeh-akehake menangan sayur lan woh-wohan supaya badan kita saras saengga adoh saka sakehing pe-nyakit. (B)

 

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Wong kang mbisu iku “luwih becik” katimbang wong kang guneman ala.

Klik

DOLANAN JAMAN KAWURI

Isih kelingan dolanan kaya ngene iki? Mesthine ing antarane para maos kang wis ‘yuswa’ isih padha kelingan ya. Balapan ban bekas mujudake dolanan jaman kawuri. Seru, murah lan nyenengake. Yuk nostalgia kanthi dolanan nyenengake ing jaman biyen iki yuk… (d/ist)***

Pethilan

E-dagang rame, ritel konvensional rontok

Blanja mung kari klik

Pelajar perlu diajak lunga menyang museum

Aja menyang mal wae…

Sumpah Pemuda dipengeti

Indonesia siji, dudu sing liyane