Senjata
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Surabayan - Dibaca: 9 kali

“Panglima TNI ngritik onoke tukon senjata kang ditindakne lembaga non TNI, kritik niki dadi rame, dadi polemik, encene masalah interen pemerintahan niku wayahe gak gae konsumsi publik, merga publik eruh tanggapane dadi macem-macem, antar lembaga niku dhewe ya polih rame. Wayahe perkara koyok niku dilaporna barek Presiden, supayane presiden sing ngrampungna ma­salahe, utawa dirampungna interen kemen­terian, ojok sampek blebu ndhuk ranah public, isok salah kedadean terus salah tapsir, publik sing asline gak eruh apa-apa dadi malih rame. Penilaiane polih macem-ma­cem. Merga wis kadhung, masalahe ya eng­gal dirampungnya. Ojok digae rame terus, supayane sing arane Negara niki tetep katon ayem tentrem,”  Ning Sumeh ngomong ndhuk bala-balane.

Cak Bedja nambahi “Awak dhewe niki polih ketir-ketir pikirane sing enggak-enggak, senjata semono akehe niku engkuk gae apa, jenis senjatane apa, apa gak ngu­watirna nek akhire senjata niku gae mbron­tak.”

“Gak ngono, merga mari ae awak dhewe ngrembug bahaya latent PIKI, mer­gane saniki ndhuk tengah masyarakat wis onok ambu-ambune PKI bangkit nggunakna pakaian liya, lha nek awak dhewe gak was­pada sing arane PKI niku  akhire muncul maneh,” cak Ari nambahi.

Pak Lik Dur nyela  “Bener dulur wis masalah senjata cikne dirampungna interen pemerintah, nek encene carane tuku gak legal ya yok apa, engkuk nek wis mari ya diomongna ndhuk rakyat masalahe sing asli niku yok apa. Awak dhewe polih eling dhisik rakyat kate dipersenjatai, tibake niku mau idene PKI sing kate brontak. Makane nek carane niku elegal ya kudu diusut tuntas. Mesthine nek tuku senjata niku kudune onok sing luwih nduweni hak, kementerian hankam. Wis embuh kono, sing penting diusut, terus dikandhakna ndhuk rakyat, merga wis kadhung dadi rebug rame. Sing salah ya dirampungnya ndhuk hukum.”

(Sing gak seneng rame-rame: Cak Ari, Cak Bedja, Pak Lik Dur barek Ning Sumeh)

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Wong kang akeh ngucapake kabecikan iku “luwih becik” katimbang wong kang seneng mbisu.

Klik

BALAPAN WEDHUS

Sawijining bocah cilik lagi melu tandhing ing sawijining lomba balapan nunggang wedhus utawa mutton busting. Acara kaya ngene iki cukup populer jroning pawai Fourth of July parade ing kutha Vale, Oregon, AS. (d/ist)***

Pethilan

Mendikbud ngajab, bayare guru honorer ndang diwenehke

Iki sing jenenge menteri zaman now!

Mendikbud ngajab, bayare guru honorer ndang diwenehke

Iki sing jenenge menteri zaman now!

Panglima TNI ditulak mlebu AS

Mengko gek merga, titttt…. (sensor!)