Ngunggar Kemacetan ing Ngarep RSI
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Yak Opo Kabare - Dibaca: 33 kali

Suk Desember dalan iki diajap wis bisa lancer.


Para pengen­dara sing liwat ing Jalan Ahmad Yani saka arah bunderan Waru tansah sambat macet nalika ngliwati rel kereta api (KA), trepe ing ngarepe rumah sakit Islam (RSI) Wonokromo. Kemacetan iku merga anane sepur kerep liwat, dalan rupek, lan  ana penggokan saka Jalan Mayang­kara menyang Jalan Jetis Kulon.

Sawijining pa­wongan sing kerep liwat kono yaiku Teduh, warga Si­-do­arjo kandha kema-cetan ing dalan KA iku ndadekake dheweke kerep telat anggone mlebu kantor. Mulane saiki yen budhal kantor diesuki.

“Sing paling susah kanggone sing numpak sepedha motor. Yen mobil bisa munggah flyover (jembatan layang). Dene mungguhing sepedha motor kudu liwat ngisor,” kandhane Teduh sing kantore ing Jalan Bubutan iki.

Kemacetan sing ndadekake dheweke sebel dumadi nalika wayah esuk lan sore, utawa pas jam budhal lan mulih kerja. Becik macet merga mgenteni KA liwat apadene ngenteni kendharaan saka penggokan Jalan Mayangkara menyang Jetis Kulon utawa menyang Jalan Wonokromo.

“Suwe lan gawe sum­pek. Sawise saka arah frontage road bisa mlaku lancar lan nyaman, kudu jejel riyel suwe ing sisih kiwane Royal Plaza,” kan-dhane karo ngajap Peme-rintah Kota (Pemkot) Sura-baya enggal ngunggar dalan sing kerep macet kasebut.

Saiki Pemkot liwat Dinas Perhubungan (Dishub) wiwit mbudidaya ngunggar kemacetan ing kono.Rekanan saka Dishub wis mbangun pos jagan KA mundur 15 meter saka pos jagan KA lawas. Pos jagan KA sing anyar iku wis siyap dipanggoni.

Sawatara iku, Kepala Bidang Lalu Lintas Dinas Perhubungan Kota Surabaya Robben Rico ngandhakake, saiki palang pintu KA lagi diundurake. Dheweke ngajap, pungkasan taun iki kahanane bottlenech (kemacetan) ing kono bisa diunggar.

Manut kandhane, sawise pos jagan KA sing anyar rampung, pos jagan KA sing lawas enggal dibongkar. Jembare dalan kono uga bakal tambah 10 meter, saengga longgar.

Klawan mangkono, tambahe Robben, dalan kasebut wis ora bakal macet alias lancar lan nyaman. Rencanane, jembare dalan iku bisa nyambung karo frontage road Wonokromo.

“Nanging kudu nunggu proses. Kawiwiti klawan njembarake pintu kereta ing titik kono,” tandhese.

Jalaran dalane dijembarake, palang pintu KA iku uga bakal diambakake. Sadurunge mung ana palang pintu siji, mengko palang pitu KA ditambah dadi loro kanggo sisih kulon lan wetan.

Anggaran kanggo nambah palang pintu KA lan mbangun pos jaga KA udakara Rp 1,4 miliyar. Dene kanggo lahane nyewa saka PT Kereta Api Indonesia (KAI) klawan ragad nol ripis alias gratis. (Bsh)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saupamane wae kabagyan iku bisa dituku, mesthi wong-wong sugih bakal nuku kabagyan mau. Lan kita bakal kangelan oleh kabagyan ksb merga wis diborong wong kang sugih mau. Nanging tujune ka­bagyan kuwi anane mung ing njero  ati lan pikiran. Ka­bagyan iku mung bisa didu­weni dening wong kang pin­ter nindakake sukur.

Klik

ARIF WICAKSANA

Grengsenge mbabat alas kanggo kabutuhan pembangunan kanthi ngurbanake sakehing warna-warna ijo ing alam, pranyata isih ana uga kang gelem ngalah lan ngajeni banget marang ‘pabrik’ oksigen ksb. Iki salah siji contone, dimen nylametake wit siji-sijine, panggawene dalan nasional lila dienggokake. Dadi, ayo ndadekake wit-witan minangka karib kita, ing ngendi wae. (d/ist)***

Pethilan

Amandemen gumantung keputusan politik

Gumantung kepentingane uga

Koalisi padhadene ngenteni capres cawapres

Intip-intipan rupa lawas

Lobi-lobi politik saya kerep

Kasak kusuk, nyang-nyangan…