Ni Luh Pratiwisanti Kenya Ayu Sugih Prestasi
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Anyar Katon - Dibaca: 13 kali

Yen ndulu dedeg piadege kenya ayu siji iki, pancen mrebawani lan ora kena dianggep remeh. Kabeh busana kang tememplek ing awake, nambahi kewasisane jroning njoged. Wis trep karo kekudangane wong tuwane, Made Satyana (ramane) lan Wayan Murni (ibune) kang dadi guru SMP 2 Gerokgak, Buleleng, Singaraja Bali. Dene jenenge kenya ayu iki Ni Luh Pratiwisanti kang isih dadi siswi SMA I Buleleng klas 1 (siji).

Saploke Ni Luh Pratiwisanti dadi juwara nari tingkat Propinsi Bali, dheweke ora gumedhe, malah kepara lembah manah karo sapepadha titah. Tegese tansah ngajeni karo para guru, wong tuwane sakloron, lan kanca-kancane. Jalaran saka prestasi kang terus digayuh mula Ni Luh Pratiwisanti kondhang ing sekolahane. Lomba joged sing tau dimenangi kaya ta tari Tenun, tari Panji Semirang, tari Pedhet, tari Panembrama, sarta tari Baris.

Prastiwi disenengi karo kanca-kancane, kejaba dheweke pinter ngolah materi pelajaran, uga pinter kekancan. Pancen dheweke mono kenya enthengan.

Rikala ditemoni wartawan Panjebar Semangat, Pratiwisanti ngandharake, dheweke kelairan Buleleng, 1 Nopember 1998. Mula ya zodiak-e scorpio. Kapetung dheweke siswi kang sregep, taberi, lan mbangun turut marang wong tuwane.

Ni Luh Pratiwisanti uga ngandharake, sedhela maneh dheweke arep pentas tari neng Kintamani. Wektu iku kota Kintamani nggelar pentas seni kanggo nyugata wisatawan. Mulane Ni Luh Pratiwisanti sregep gladhen tari Panyembara lan tari Legong. Umume para pelajar wis digladhi utawa dilatih mawa basa Inggris, kanthi gladhen conversation (pacelathon).

Ing kalodhangan mau, wartawan PS nyoba takon mawa basa Inggris, “How about the school here?” (Kepriye kahanane sekolah kae?). Ni Luh Patiwisanti mangsuli, “Very nice. Every favorite school has many equipment. All students should be good in English,” (Nyenengake banget. Kabeh sekolah favorit nduweni fasilitas maenka werna. Saben siswa kudu bisa basa Inggris kanthi becik).

(Dewi Setyowati)

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Bakal tumekan wektune kita leren nresnani sawijining pawongan… dudu merga pawongan mau mandheg anggone nresnani kita, nanging… kita kudu ngrumangsani yen wong iku luwih bahagia saupama kita ngeculake

Klik

PATUNG KEDHIP

Yen para maos nyilem ing laut Karibia, mula bakal nemokake panggonan iki. Iki mujudake dheretan 500 patung kang pancen sengaja diseleh ing lokasi ksb. Nanging, ujare ngakeh, aja suwe-suwe yen ndeleng patung-patung kuwi, merga bisa ngedhipake matane yen kesuwen anggone mandeng. (d/ist)***

Pethilan

Mendikbud; greget nonton film nasional isih endhek

Merga tontonan politik luwih seru!

Pilkada 2017, calon jalur per¬seorangan rontok

Merga calon saka parpol kabeh cara luwih pol

Dalan rusak ing Jatim, saben dina ana trek ceklek as-e

Saben dina uga ora ana solusi kang pas