Jagading Tinju Bakal Migunakake Scan Tatu Sirah
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Anyar Katon - Dibaca: 39 kali

Otoritas Tinju Inggris Raya lan Irlandia (BIBA) ora suwe maneh bakal migunakake pemindai (scan) tatu khusus kang ukurane sak remote tv kanggo mangerteni pendarahan ing sirah.

 

Kanthi anane alat iki diajab mengk­one bisa ningkatake petugas medis anggone nangani para petinju kang ngalami tatu ing bagian sirah.

“Yen ana sawijining petinju kang ngalami lara ing bagian sirahe, dhe­weke perlu diperiksa. Pihak medis bakal nekani lan nindakake scaning” ujare Wakil Presiden BIBA, Gianluca Di Caro, marang BBC Sport.

“Kita bakal oleh alat siji iki ing tang­gal 22 Februari mengko, dene turahe nyusul. Target kita duwe 10 scaner. Aku ngendelake banget marang spon­sor kanggo mawujude alat iki” ujare.

BIBA duwe rencana ngenalake pemindai tatu sirah iki ing acara ing Bradford, Inggris, 26 Februari 2017.

Mengkone, tim medis bakal mriksa kondisi sirahe petinju kanthi alat mau sadurunge lan sawise pertandingan.

Alat iki dumadi saka sinar laser kang bisa nem­bus sirah. Ting­kat akurasine nganti 90 per­sen lan saben pemeriksaan mbutuhake wektu te­lung menitan.

Sasuwene iki, BIBA wis pesen pe­mindai loro kanthi rega 15 ewu dollar AS (kira-kira Rp 199,8 yuta) saben alat siji. Inovasi iki ditindakake BIBA sawise anane sawenehing insiden tatu ing sirah.

Kasus paling serius dialami dening petinju Skotlandia, Mike Towell. Dhe­weke nganti tilar donya nalika Sep­tember 2016.

Dene nem wulan sadurunge, Nick Blackwell (Inggris) uga kepeksa pen­siun saka jagading tinju sawise nga­lami pendarahan ing utege.

 

McGregor Ngrubuhake Mayweather Patang Rondhe?

Sauntara kuwi, jagading beladiri Mix Martial Art (MMA) durung suwe iki dikagetake kanthi kelakuane Conor McGregor. Tukang gelut umur 29 taun iki nantang juara tinju dunia Flyod Mayweather ing ndhuwur ring.

Kemampuan kang diduweni McGregor pancen wis ora disumelang­ake maneh. Bab iki kadhang ndadek­ake McGregor arogan banget ing ndhuwur apadene ing njaba arena. Ndeleng tantangan kang ditawakake sawenehing wektu kepungkur, Mark Henry minangka pelatihe ngaku anak buahe kuwi bisa ngalahake May­weather kanthi gampang.

Henry nandhesake senajan awake McGregor katon luwih cilik, nanging dheweke bisa ndadekake May­weather KO (Knocked Out) mung jro­ning wektu patang rondhe wae.

“Kaya sing tak kandhakake, McGregor nduweni anteman kang luar biasa banget. Sajake dheweke bisa ngrubuhake Mayweather kanthi gampang banget” jlentrehe Henry, kaya kang diwartakake MmaMania, Rebo kepungkur (8/2/2017).

“Aku kepara ngira McGregor ndu­weni kesempatan kanggo ngrubuhake Mayweather jroning telu engga patang putaran wae. Sawise iku, dak pes­thek­ake bakal menehi pengobatan ing pinggir arena marang Mayweather” panutupe. (d)***

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Lumakune wektu luwih cepet katimbang mlakune mega. Sing sapa kang wektune mung kanggo ngabekti lan ngibadah mring Gusti Allah, mula iku wektu lan umure kang satemene …

Klik

LUKISAN ING WULU

Wulu pranyata bisa dadi salah sijine media lukis kang eksotik banget. Nanging mung wong-wong tinamtu wae kang bisa nindakake, yakuwi wong kang telaten lan sabar jalaran lukisan edipeni iki ora gampang ditindakake sarta butuh ketelitian kang dhuwur banget. (d/ist)

Pethilan

Kanggo Asian Games, Indonesia kekurangan jaran level internasional

Sing akeh pancen kambing hi­tam…

Setya Novanto dianggep nuduhake tumindak kurang becik

Paribasan ngandhakake; tinggal glanggang colong playu!

Setya Novanto wusanane mlebu tahanan KPK

Ngenteni lelakon sabanjure