Siswanti Heri Agustina, ‘mongkog” dadi Tokoh Widuri
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Tetepungan Remaja - Dibaca: 99 kali

Siswanti Heri Agustina, kenya ayu saka Desa Karangasem Kec. Petarukan Kab. Pemalang, Jateng iki, seneng banget nalika dipilih dadi Nyi Wi­duri, tokoh gaib legendaris ing Pemalang jrone acara Widuri Karnival kanggo ngre­gengake Dina Dadine (HUT) Kab. Pema­lang sawenehing wektu kepungkur.

“Aku mongkog dikongkon dadi tokoh Nyi Widuri, senajan persiapanku mung climen yakuwi ndonga lan pasa. Menga­rep, muga-muga isih bisa ditampilake maneh tokoh Nyi Widuri kanthi acara sing luwih apik” pangajabe Siswanti, celukan akrabe.

Kanggone Siswanti mainake tokoh Nyi Widuri kudu ditindakake kanthi te­nang, tanpa beban. Nanging Siswanti nga­koni yen nalika kuwi rada lemes awake merga anggone nindakake pasa mutih durung rampung.

“Aku uga ora ngrasakake gangguan apa-apa. Mbokmenawa merga saduru­nge wis dianakake ruwatan ing Pendopo Kabupaten bareng Bapak Bupati lan para kyai ya’’ tambahe cewek sing makarya ing SMKN 1 Ampelgading iki.

Pancen Siswanti kang durung akeh ki­prahe ing panggung catwalk kena diarani gawe gebrakan sing kagolong wani jroning donyaning model. Se­bab sasuwene iki arang banget sing wa­ni mainake dadi tokoh gaib legendaris pesisir Pemalang iku.

“Sasuwene aku dadi model nembe pi­san iki meranake to­koh legendaris kuwi, mbok menawa uga nembe pisan  iki keda­deyan ing Pemalang. Merga sadurunge meh ora ana sing wani” ujare Siwanti.

Siswanti dhewe ora ngerti, geneya nem finalis calon to­koh Nyi Widuri wektu iku padha gugur lan dheweke sing dipilih.

“Mbok me­-nawa merga para juri nde­leng wanita kang blegere memper karaktere Nyi Widuri ya aku iki. Utawa bisa uga merga ndeleng kaluwesanku nalika nganggo busana kejawen” jlen­trehe.

Lulusan SMK jurusan busana iku cita-citane pancen pengin dadi model lan perancang bu­sana. Lan sasuwene iki kabeh klambi sing dirancang padha bisa maremake sing padha pe­sen. Senajan mangkono dhe­weke ngaku durung wani mbu­kak bisnis kuwi secara profe­sional.

Iki ora liya merga wina­tese wektu, awan nganti sore nyambutgawe ing SMK Ampel­gading. Dene yen wis ing omah mbantu ibune kang duwe usaha cilik-cilikan” tambahe.

Miturut Siswanti, lenggat-lenggot dadi model ing catwalk ngene iki lagi ditindakake durung suwe kok. Sing sepisanan tampil ing sekolahane. Dene ing satengahe masayarakat umum lagi ping pindho, kapisan nalika peragaan rancang busana bathik khas Pemalang November 2013 lan kaping pindhone ing Widuri Carnival Desember kuwi.

“Nanging loro-lorone oleh prestasi kabeh. Ing peragaan rancang busana oleh jawara harapan II, dene ing Widuri Carnival dipilih dadi ikon pawai” mang­kono kandhane putri saka pasangan Su­karnolan Waryunah iki nutup obrolan. (Imam As)***

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Wong kang akeh ngucapake kabecikan iku “luwih becik” katimbang wong kang seneng mbisu.

Klik

BALAPAN WEDHUS

Sawijining bocah cilik lagi melu tandhing ing sawijining lomba balapan nunggang wedhus utawa mutton busting. Acara kaya ngene iki cukup populer jroning pawai Fourth of July parade ing kutha Vale, Oregon, AS. (d/ist)***

Pethilan

Mendikbud ngajab, bayare guru honorer ndang diwenehke

Iki sing jenenge menteri zaman now!

Mendikbud ngajab, bayare guru honorer ndang diwenehke

Iki sing jenenge menteri zaman now!

Panglima TNI ditulak mlebu AS

Mengko gek merga, titttt…. (sensor!)